Flail

Artikelnummer: LC-FLAIL
Artikel 1 van 3 Volgende
€ 75,99 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Omschrijving

Specificaties

TypeÉénhandig
Totale Lengte104 cm
Gewicht320 gr
Ketting lengte40 cm aanpasbaar
Gevest50 cm
KernGlasvezel
MateriaalComposiet Schuim


Geschiedenis

Een flail (vlegel) is een wapen, waarbij er een zwaar metalen gewicht aan een stok werd bevestigd, doormiddel van een touw of ketting. Origineel werd een eenvoudigere vorm van dit wapen gebruikt als gereedschap door boeren om kaf van het koren te scheiden Door het zware gewicht en centrifugaalkracht, gaf dit echter ook een ongeëvenaarde slagkracht. Dit wapen werd daarom ook gebruikt door ruiters en soldaten om te vechten tegen zwaar bepantserde vijanden. Zwaar bepantserde soldaten waren namelijk vrijwel immuun voor slagen met een zwaard, maar een flail beukte grote deuken in het harnas en de helm, waardoor een ridder wel uitgeschakeld kon worden.

Karakter

Dit wapen is voor veel karakters te gebruiken, omdat het geen duur wapen was om te maken. Het wapen is daarentegen wel erg intimiderend en effectief op het slagveld. Denk daarom aan een karakter waarbij je een soldaat speelt of een dorpeling.

Eigenschappen

Dit wapen is makkelijk te gebruiken, maar erg moeilijk perfect onder de knie te krijgen. Met dit wapen sla je makkelijk om of door schilden heen, waardoor het bijna onmogelijk is om jezelf te verdedigen tegen een flail. De enige manier om jezelf te verdedigen is door de aanval volledig te ontwijken door weg te springen. Vaak werd de flail wel in combinatie gebruikt met een ander wapen of een schild. Vaak zie je in films grote sterke karakters midden op een slagveld staan, met zowel een flail als een slag wapen. Denk bijvoorbeeld aan de Witch King bij de Lord Of The Rings.


Beoordelin1g

Uitstraling
Balans
Grip
Pareerstang
© 2018 - 2022 Larpcenter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel