Garantie en Aansprakelijkheid

Garantie

In de EU kennen we de conformiteitseis of wettelijke garantie. Deze wettelijke garantie stelt dat een product moet voldoen aan de redelijke verwachtingen die een consument mag hebben. Dit betekend dat de larp wapens die wij in deze webshop verkopen in goede staat moeten verkeren bij aflevering en naar behoren dienen te functioneren. In de wet wordt dit gespecificeerd als een deugdelijk product. Volgens het nederlandse recht hangt hier geen vast garantie termijn aan. Wanneer u een artikel ontvangt welke niet deugdelijk is, dan willen we echter wel samen met u naar een passende oplossing zoeken.

Onze producten zijn van een duurzaam materiaal gemaakt, waardoor ze tegen een stootje kunnen. Toch is het bij normaal gebruik van onze producten logische dat er gebruiksporen op de producten achterblijven. Daarnaast is het ook mogelijk dat bij zeer intensief of verkeerd gebruik van onze producten beschadigingen op het wapen komen, waardoor de producten niet meer te gebruiken zijn. Dit valt niet onder de wettelijke garantie en geeft geen recht om een product als ondeugdelijk te classificeren.

Bij defecten binnen het eerste jaar na aankoop wordt er in overleg met de klant bepaald of het defect binnen de garantie valt. Is het defect buiten de eerste jaar na aankoop ontstaan, dan valt dit altijd buiten de garantie.

Aansprakelijkheid

De larp wapens die wij verkopen in deze webshop zijn gemaakt voor gebruikers met een leeftijd van boven de 14 jaar. Larpcenter is niet aansprakelijk voor enige schade of verwondingen die voort zijn gekomen uit het gebruik van onze producten. Alle verantwoordelijkheid valt onder de gebruiker, die zichzelf moet inspannen om alle nodige veiligheidsmaatregelen te nemen om het product te gebruiken op gepaste wijze.

Gebruiksinstructies

1. Hou het product vast bij het handvat en gebruik geen overmatige kracht.
2. Probeer te voorkomen dat de punt van het product de grond raakt. Gebruik het product dus niet als wandel stok.
3. Zorg ervoor dat je het wapen niet onder een te grote druk zet. Denk hierbij aan het buigen van het wapen. Dit zorgt er namelijk voor dat er scheurtjes kunnen ontstaan in de kern, waardoor het wapen kwetsbaar wordt.
4. Probeer geen harde, scherpe of massieve objecten te raken.
5. Probeer klappen met het product in het gezicht of hoofd te voorkomen.
6. Stop het product niet in het vuur.
7. Repareer of lijm het product niet met een materiaal dat hard wordt.
8. Probeer steek bewegingen met larp wapens te voorkomen. Dit is ook bij veel larp evenementen verboden, vanwege het risico voor bijvoorbeeld de ogen.
9. Gebruik het product niet wanneer het beschadigd is.

 

 

 

 

© 2018 - 2024 Larpcenter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel