Mace

Artikelnummer: LC-MACE
Artikel 1 van 2
€ 89,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 60 dagen.

Omschrijving

Specificaties

TypeÉénhandig
Totale Lengte74 cm
Gewicht560 gr
Lemmet Kop30 cm
Gevest44 cm
KernGlasvezel
MateriaalComposiet Schuim


Geschiedenis

De knots is een middeleeuws wapen dat vooral gebruikt werd om tegen mensen in een zwaar harnas te vechten. De zware stompe metalen kop van dit wapen was niet gemaakt om door het harnas van de vijand te gaan. Dit was namelijk niet nodig, want door de kracht waarmee dit wapen de tegenstander raakte kon je botten breken. Een rake klap tegen het hoofd resulteerde altijd in een knock-out en een zware hersenschudding, ongeacht of je tegenstander een helm droeg. Daarom werd dit het wapen vaak gekozen tijdens een gevecht met zwaar bepanserde vijanden.

Karakter

Dit wapen is voor veel karakters te gebruiken, omdat het vechten met dit wapen makkelijk onder de knie te krijgen is. Een sterk iemand kan met weinig training al zeer dodelijk zijn met dit wapen. Ondanks dit voordeel was dit niet persé een wapen dat gebruikt werd door ridders. Dit wapen is aan te bevelen voor bijvoorbeeld boeven, struikrovers en orks.

Eigenschappen

Deze knots is zeer makkelijk te gebruiken, omdat hij zowel met één- als met twee handen gebruikt kan worden. Om echt harde klappen te geven is het wel aan te raden om het wapen met twee handen te gebruiken. De uitstraling van het wapen is door zijn grove bouw vrij intimiderend. Als iemand uit de bosjes komt springen met dit in zijn hand heb je niet heel veel opties meer. 


Beoordeling

Uitstraling
Balans
Grip
Pareerstang
© 2018 - 2024 Larpcenter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel