Middeleeuwse Dolk

Artikelnummer: LC-SDOLK
Artikel 2 van 3
€ 49,99 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 60 dagen.

Omschrijving

Specificaties

TypeEenhandig
Totale Lengte45 cm
Gewicht200 gr
Lemmet Lengte30 cm
Pareerstang Lengte13 cm
Gevest14 cm
KernGlasvezel
MateriaalComposiet Schuim


Geschiedenis

Een dolk was vroeger een voorwerp dat iedereen bij zich had en om die reden waren er ook honderden toepassingen voor bedacht. Mensen gebruikten het bijvoorbeeld om zichzelf te kunnen verdedigen tegen struikrovers mocht dit nodig zijn. Vroeger was het namelijk lang niet zo veilig op straat als dat het nu is. Maar een mes werd ook gebruikt voor enorm veel huis tuin en keuken dingen, zoals bijvoorbeeld het snijden van het eten. Op het slagveld had een mes ook veel verschillende toepassingen. Zo werd een dolk vaak gebruikt naast een sabel als pareerdolk. Dit gaf soldaten namelijk de optie om een aanval af te slaan doormiddel van een zwaard of met de dolk en vervolgens toe te slaan met het wapen in de andere hand.

Karakter

Zoals de geschiedenis ook wel laat zien is een dolk een wapen of gereedschap die elk karakter zou moeten hebben. Door de enigzins simpele vormgeving, maar mooie afwerking sluit het ook geen bepaalde karakters uit. Hierdoor kun je het eigenlijk bij elk karakter gebruiken van een boer voor zelfbescherming tot betrouwbare verdediger van een dualist.

Eigenschappen

Deze dolk heeft een goed afgewerkt lemmet en het handvat en de pareerstang zijn mooi versierd. De pareerstang is natuurlijk een stuk kleiner dan die van een zwaard, maar de omhoogstaande uiteinde zorgen ervoor dat je er gemakkelijk een wapen mee kunt opvangen, zonder dat je hierbij al je vingers verliest. Daarnaast is de dolk voor veel meer verschillende dagelijkse dingen te gebuiken. Kortom een dolk mag niet ontbreken aan je outfit


Beoordeling

Uitstraling
Balans
Grip
Pareerstang
© 2018 - 2024 Larpcenter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel