Ruiters Boog

Artikelnummer: LC-RBOW
Artikel 1 van 3 Volgende
€ 89,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De levertijd bedraagt 60 dagen.

Omschrijving

Specificaties

TypeRuiters Boog
Totale Lengte 126 cm
Gewicht650 gr
Trekgewicht12,73 kg
Max Trek Lengte75 cm
Gevest25 cm
Materiaal HandvatHout
Materiaal UiteindenHout
Omwikkeling ArmenImitatie Leer
Materiaal ArmenGlasvezel kern


Geschiedenis

De boog werd vroeger vaak gebruikt tijdens de jacht, maar ook op het strijdtoneel was het een onmisbaar wapen. Met een klein beetje oefening kon je van korte afstand al redelijk dodelijk zijn, maar het koste enorm veel moeite om de boog echt goed onder de knie te krijgen. Een goed getraind regiment boogschutters was de schrik van elke leger. Vanaf de kasteelmuren zorgden de boogschutters bijvoorbeeld voor een dodelijke pijlen regen. Hierdoor werd een bestorming van een kasteel een erg gevaarlijke aangelegenheid.

Karakter

Deze boog is geschikt voor veel verschillende karakters. Zo kun je er een jager, een soldaat of bandiet mee spelen. Maar je kunt natuurlijk ook Robin Hood spelen en geld van de rijke stelen, om het vervolgens aan de armen te geven.

Eigenschappen

De boog is gemaakt van hout en is bij het handvat en de uiteinden omwikkelt met immitatie leer en stof. Dit zorgt voor een kwalitatief goede afwerking en een verfijnt uiterlijk. Verder voelt de boog stevig aan en heeft het voldoende trekkracht om je doelwit vanaf een grote afstand te raken.


Beoordeling

Uitstraling
Balans
Grip
© 2018 - 2023 Larpcenter | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel